В Івано-Франківській ЦМКЛ презентували сучасне приймальне відділення

22 травня 2014 року в Івано-Франківській Центральній міській клінічній лікарні відбулась презентація новітнього приймального відділення, яке також виконуватиме функцію відділення екстреної медичної допомоги.

22 травня 2014 року в Івано-Франківській Центральній міській клінічній лікарні відбулась презентація новітнього приймального відділення, яке також виконуватиме функцію відділення екстреної медичної допомоги. Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації.

Приймальне відділення відкрито на базі реанімаційної палати, розрахованої на 6 ліжок. Таким чином, окрім лікарів-терапевтів тут матимуть змогу працювати і лікарі-реаніматологи. У такій палаті хворий зможе знаходитьсь від однієї години до двох діб. «Пацієнтам проводитимуть діагностику, обстеження, надаватимуть невідкладну медичну допомогу. І лише після того, як хворого стабілізують, його переводитимуть до потрібне відділення», — зазначив головний лікар Івано-Франківської ЦМКЛ Івано-Франківська Тарас МАСЛЯК.

За його словами, дуже важливо відійти від попередньої практики, коли пацієнта у «швидкій допомозі» возили від однієї клініки до іншої, аби зробити необхідне обстеження.
Це відкриття, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Роман МЕЛЬНИК, назвав яскравим прикладом того, якою повинна бути медична допомога і до чого ми прагнемо. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді