Співпраця з Німеччиною у галузі охорони здоров'я

Міністерство охорони здоров’я України посилить реалізацію україно-німецьких двосторонніх проектів в галузі психіатрії, перинатальної медицини та боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом.

 Міністерство охорони здоров’я посилить реалізацію україно-німецьких двосторонніх проектів в галузі психіатрії, перинатальної медицини та боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом. Про це йшлося під час офіційної зустрічі представників МОЗ з фахівцями Федерального Міністерства охорони здоров’я ФРН.

Зокрема, напрями співпраці будуть поглиблені в розвитку програми стажування молодих фахівців в німецьких клініках, спільних наукових дослідженнях та удосконаленні нормативно-правової бази в сфері психіатрії, перинатальної медицини та боротьби з соціально небезпечними хворобами відповідно європейських стандартів.

Українська сторона відзначила результативність тривалих тісних відносин з німецькими фахівцями в межах реалізації проектів, спрямованих на удосконалення навичок в акушерстві, перинатології та неонатології, підвищення рівня майстерності медичних працівників та обміні досвідом.

Удосконалення нормативно-правової бази, основаної на німецьких стандартах, також необхідним є і у розвитку психіатрії в Україні. Особливо це стосується дитячої та судової психіатрії, оскільки ці напрями наразі активно розробляються та потребують посиленого науково-методичного підгрунтя. На цьому наголосила директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України Ірина ПІНЧУК. Вона також висловила сподівання щодо подальшого стажування українських фахівців за кордоном.

У напрямі боротьби з ВІЛ-інфекцією/CНІДом та іншими соціально небезпечними захворюваннями мова йшла про два найважливіших питання співпраці: підтримки замісної терапії, що є провідною складовою державної політики у сфері з наркоманією та ВІЛ, а також посилення профілактики серед загального населення шляхом розробки та впровадження широких інформаційних кампаній.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді