Всі випадки інфекційних захворювань перебувають на особливому контролі

Блок під заголовком новини 1Блок під заголовком новини 1 Підпишіться на Telegram-канал Медична справа. Новини! Тримаємо руку на пульсі усіх змін без паніки та зайвої води

Про це під час прес-конференції в Міністерстві охорони здоров'я України, присвяченій запобіганню розпалу інфекційних захворювань та харчових отруєнь в літній період, повідомив начальник Відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр ЗАЇКА.

За словами Олександра ЗАЇКИ, з початку цього року було зареєстровано 25 спалахів кишкових захворювань, внаслідок яких постраждало понад 260 осіб, у тому числі близько 200 дітей, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Збільшилась кількість спалахів й в організованих дитячих колективах та побуті, кількість спалахів, які пов’язані з реалізацією харчових продуктів в закладах громадського харчування.

Основними причинами цих спалахів Олександр ЗАЇКА назвав грубе порушення власниками чи керівниками закладів вимог санітарного законодавства, недотримання працівниками правил особистої гігієни, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів без належного температурного режиму, порушення строків та порядку проходження періодичних медичних оглядів.

Фахівець Державної санепідемслужби України також повідомив журналістам, що з початку 2014 року серед населення країни всього було зареєстровано понад 3 млн випадків інфекційних хвороб, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року захворюваність у цілому знизилась на 9,5 %. Це, як правило, гострі кишкові інфекційні хвороби зі встановленими та невстановленими збудниками, сальмонельозні інфекції, вірусний гепатит А, кашлюк, збільшилась також кількість завізних випадків малярії.

До чого готуватися ЗОЗ після скасування Господарського кодексу

Статті за темою

Усі статті за темою

Алгоритми визначення групи крові

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
104599

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді