Медики-науковці Буковинського вишу проконсультували чернівчан

Мешканці Чернівців мали змогу безкоштовно отримати консультацію науковців Буковинського державного медичного університету.

Акцію було організовано в оригінальний спосіб – лікарі самі пішли до людей. Прийом відбувався у парку «Жовтневий», консультували медики різної спеціалізації: сімейний лікар, педіатр, ендокринолог, кардіолог, імунолог, алерголог, нефролог, ревматолог тощо. У обладнаному наметі також вимірювали артеріальний тиск та рівень глюкози в крові.

Помічник ректора з іміджевої політики Буковинського державного медичного університету Алла БОРИСЮК розповіла, що акція «Здоров’я та життя – найбільші людські цінності» присвячена Міжнародному дню медичного працівника. Покликання лікаря – допомагати бути здоровими. А цей захід найбільш яскраво розкриває функції представників цієї професії. Адже лікарі не тільки консультують і проводять деякі обстеження – вони звертають увагу людей на стан їхнього здоров’я, вчать чернівчан профілактиці хвороб і рядять бути уважними до перших проявів захворювань.

Найбільше чернівчан під час акції звернулося до ендокринолога. Доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології Віталій МАСЛЯНКО зазначив, що поширеність ендокринологічних захворювань стрімко зростає. Саме тому люди охоче проходять діагностику, визначають рівень глюкози в крові та цікавляться як методами профілактики діабету, так і запобігання йододефіцитним захворюванням.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді