Триває робота над інформаційною системою «Національний реєстр донорів в Україні»

Запровадження «Національного реєстру донорів в Україні» дасть змогу зменшити витрати часу медичного персоналу на пошук і доступ до необхідної інформації про донора, продукти крові, а також на роботу з паперовими медичними документами й підготовку звітно-облікових форм.

У Державній службі України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань (Держслужбі України соцзахворювань) триває робота над інформаційною системою «Національний реєстр донорів в Україні».

Ця система дасть змогу впорядкувати облікові та статистичні дані у галузі донорства, а також допоможе уникнути їх дублювання чи ускладнень в процесі обліку. Таким чином, буде створено єдиний механізм автоматизації діяльності служби крові, що поведе за собою оновлення технологічної інфраструктури, модернізацію регіонального програмного забезпечення та серверного парку, забезпечення комплексної системи захисту інформації.

Запровадження «Національного реєстру донорів в Україні» дасть змогу зменшити витрати часу медичного персоналу на пошук і доступ до необхідної інформації про донора, продукти крові, а також на роботу з паперовими медичними документами й підготовку звітно-облікових форм. Про це зазначила заступник Голови Держслужби України соцзахворювань та голова профільної робочої групи з розробки Національного реєстру Олена ЄЩЕНКО.

На сьогодні у межах проекту триває підготовка технічного завдання з розробки і впровадження програмного забезпечення для системи штрих-кодування у пілотних регіонах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді