Використання коштів для підготовки і підвищення кваліфікації осіб з надання домедичної допомоги

Читайте, хто відповідатиме за використання коштів для підготовки і підвищення кваліфікації з надання домедичної допомоги та кого призначатимуть розпорядником згідно з новим медичним законодавством.

Кінець 2017 року був плідним на нові нормативні акти щодо впровадження медичної реформи.  Так, однієї з них було ПостановаКМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підготовки та підвищення кваліфікації осіб з надання домедичної допомоги» від 27.12.2017 № 1078.

Цим документом уряд регламентує порядок використання фінансових ресурсів, які надають з держбюджету  для реалізації програми з підвищення кваліфікаційного рівня медпрацівників та фармпрацівників щодо домедичної допомоги. Дія документі стосується також і  підготовки науково-педагогічних кадрів, що працюватимуть у цьому напрямі.

Використання коштів для підготовки і підвищення кваліфікації осіб з надання домедичної допомогиЧитайте: "Обробка рук хірурга: правила, алгоритм, вимоги до оснащення" 

Хто буде розпорядником коштів?

Основний орган, що є організатором використання коштів у рамках згаданої програми – МОЗ України.

Розпорядниками нижчого рівня є освітні інституції, що займаються навчанням надання домедичної допомоги, на основі договору згідно із законодавством:

  • ВНЗ та інституції післядипломної освіти I—IV рівня акредитації МОЗ України;
  • навчально-тренувальні відділи центрів екстреної медицини або інші юридичні особи.

Інституції, які матимуть право розпоряджатися коштами, наданими для навчання осіб домедичної допомоги, визначаються конкурсом, який проводить МОЗ.

Використання коштів для підготовки і підвищення кваліфікації осіб з надання домедичної допомогиЧитайте: "Форми первинної облікової медичної документації: як зберігати та заповнювати" 

Як використовуватимуть кошти для підготовки і підвищення кваліфікації з надання домедичної допомоги?

Кошти, передбачені бюджетом для виконання програми, мають використовуватися для закупівлі товарів, оплати роботи та послуг, які здійснюються у порядку, передбаченому нормативно-правовою базою.

У держконтракті щорічно має зазначатися положення про обов’язковість виправлення сум відповідно до значення. Це роблять для попередження виникнення кредиторської заборгованості.

Бухгалтерський облік та проведення фінансової та бюджетної звітності щодо цих асигнувань провадиться за нормативно-правовою базою.



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді