Залишок коштів у фінансовому плані ЗОЗ: як відобразити

524

Запитання

Де у фінансовому плані, наприклад на 2023 рік, проставити залишки коштів станом на 01.01.2023? Адже без залишку минулорічних коштів витрати будуть більші, ніж доходи

Відповідь

Детальний матеріал

Як медзакладу відобразити залишок коштів у фінансовому плані

Переглянути

Як установити ціни на послуги в приватних і комунальних ЗОЗ: тренінг


Медичний заклад не обов’язково має зазначати залишок коштів у фінплані. Змоделюємо три можливі варіанти:

  1. Відображаємо залишок коштів у фінплані. Здебільшого це стосується випадку, коли власник і медичний заклад орієнтуються на фінплан із додатка 1 до Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки, затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 02.03.2015 № 205. У цьому разі залишок подають у таблиці ІІІ. Рух грошових коштів (за прямим методом) показують у рядочку 3405.
  2. Інформуємо про залишок коштів у пояснювальній записці. Цей варіант підійде, якщо медичний заклад не фіксує залишок коштів безпосередньо у фінплані, але власник вимагає деталізувати цю інформацію.
  3. Не зазначаємо залишок коштів у фінплані. Форма фінплану, яку затвердив власник, узагалі може не передбачати відомостей про залишки. Тоді заклад бере орієнтир на планові витрати та доходи без урахування залишку коштів.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою