Поєднання обов'язків лікаря та завідувача в одній посаді

2211

Запитання

Чи правомірно, щоб в ЗОЗ одна людина одночасно виконувала обов’язки і лікаря, і завідувача?

Відповідь

Детальний матеріал

Чи може одна посада поєднувати обов’язки і лікаря, і завідувача

Переглянути

Національний класифікатор України «Класифікатор професій ДК 003:2010» (далі — Класифікатор професій) передбачає професійні назви робіт «Лікар загальної практики — сімейний лікар» (код КП 2221.2) та укрупнену професійну назву роботи «Начальник (завідувач, керівник) структурного підрозділу закладу охорони здоров’я» (код КП 1229.5).

Колективний договір: зміни для роботодавців

Зазначені у запитанні професійні назви робіт є самостійними/базовими, і Класифікатор професій не передбачає, що їх можна поєднувати ані через кому, ані через дефіс. Водночас, відповідно до норм Примітки 2 Додатку В до Класифікатора професій:

NB! Назви професій можуть бути розширені за потребою користувача термінами та словами, які уточнюють місце роботи, виконувані роботи, сферу діяльності за умови дотримання лаконічності викладення, якщо інше не передбачено у Класифікаторі професій чи відповідних законодавчо-правових актах.

Отже, розширення/уточнення професійної назви роботи та внесення її до штатного розпису закладу охорони здоров’я, як наприклад «Лікар загальної практики — сімейний лікар амбулаторії загальної практики — сімейної медицини села Зразків», формально відповідає Класифікатору професій.

Та варто зазначити, що на сьогодні в галузі охорони здоров’я є нормою розділяти управління господарською діяльністю та управління якістю надання медичних послуг, наприклад між директором та медичним директором закладу охорони здоров’я. Тобто МОЗ не передбачає, що можна поєднувати в одній посаді функції керівництва та надання медичних послуг.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
92354