Контроль обігу харчових продуктів

621

Запитання

Чи повинна сестра медична з дієтичного харчування контролювати обіг харчових продуктів?

Відповідь

Сестра медична з дієтичного харчування забезпечує медичні аспекти організації лікувального харчування хворих під керівництвом лікаря-дієтолога або іншого спеціаліста, відповідального за лікувальне харчування, контролює обіг харчових продуктів і дотримує санітарно-гігієнічний режим у закладі охорони здоров’я у межах своєї компетенції.

Цей обовязок за працівником закріплює наказ МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931.

Якість готових дієтичних страв (бракераж) контролює медична сестра з дієтичного харчування та черговий лікар, який дозволяє видавати готову їжу до відділень і фіксує в бракеражному журналі.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

НАССР у медзакладі: як впровадити

Читайте, з чого почати впровадження системи НАССР, як правильно це зробити, що вказати у програмах-передумовах, а також за що відповідають працівники та керівник закладу
5859

Лечебное питание: организация в ЛПУ

Организация лечебного питания требует участия медицинских сотрудников на каждом уровне управления. Читайте, как согласно законодательству планировать, контролировать организацию питания больных и кто отвечает за каждый шаг приготовления и подачи еды в лечебно-профилактическом учреждении
12529

Совет по лечебному питанию в ЛПУ – организация работы

Совет по лечебному питанию в ЛПУ – это консультативно-совещательный орган по вопросам организации питания в медучреждении. Читайте, какие функции выполняет совет, кто в него входит и как организовать его работу правильно.
1510

Документація сектору лікувального харчування

Перегляньте докладний перелік документів, які врегульовують діяльність секторів лікувального харчування у медичному закладі на законодавчому рівні, а також дізнайтеся, які саме локальні документи треба розробити, щоб організувати лікувальне харчування у медзакладі бездоганно.
4854