Методичні рекомендації для лікарів, працюючих у військових умовах

Методичні рекомендації, розроблені Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і затверджені МОЗ, вже відправлено в медичні заклади тих областей, де наразі ведуться бойові дії.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я України  Василя ЛАЗОРИШИНЦЯ, який курує питання забезпечення медичних закладів, розташованих у зоні АТО, близько 300 брошур отримають медики обласних та районних лікарень Донецької та Луганської областей. «Аналогів подібних методичних рекомендацій ще не було, адже й досвіду функціонування системи охорони здоров’я в військовий час також Україна не має», — зауважив заступник Міністра.

Брошура «Функціонування системи медичного захисту населення в особливий період (воєнний час) за умов сучасних військових дій» подає огляд таких питань:

  • аналіз втрат військового та цивільного населення;
  • аналіз пошкоджень та поранень;
  • рекомендації щодо забезпечення медичного захисту населення тощо.

Найголовніше те, що вітчизняні лікарі отримають можливість ознайомитись з досвідом колег у міжнародних конфліктах, зокрема у Чечні, Лівії та Сирії.

Міністерство охорони здоров’я України й надалі приділятиме увагу інформаційній підтримці медиків, котрі потребують знань світового досвіду в питаннях надання медичної допомоги в період військових дій.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9234

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді