Місце медичної науки в новій системі охорони здоров’я

«Українська медична наука має відповідати вітчизняним реаліям і викликам часу, бути прозорою і європейськи налаштованою», — наголосив Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ під час засідання Вченої медичної ради МОЗ України, яке відбулося 4 вересня

Міністр акцентував увагу на необхідності наукового супроводу при затвердженні змін до нової системи охорони здоров’я. «Науковий супровід реформи системи охорони здоров’я при попередній владі здійснювався Національною академією медичних наук виключно формально і не відповідав викликам часу. Будемо відверті: фактично ніякого наукового супроводу реформ не було. Жодної інституції по супроводу організації управління академія не створила», — зазначив Олег МУСІЙ.

Також Міністр охорони здоров’я України наголосив на тому, що Вчена медична рада має долучитися до побудови наукового підґрунтя системи охорони здоров’я. Він закликав науковців приділити увагу проекту Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я та Національній стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні (далі — Стратегія).

На його думку, Стратегія та план мають отримати суспільну оцінку від членів Вченої медичної ради, лікарської та медичної громад. «Щодо змісту Концепції і Стратегії має бути сказане ваше вагоме слово, особливо щодо місця науки в майбутній системі охорони здоров’я», — сказав Олег МУСІЙ.

Міністр зауважив, що Вченій медичній раді має відводитися суттєва роль у процесі присвоєння наукових ступенів аби унеможливити купівлю дисертаційних робіт і корупцію під час захисту та побороти хвилю псевдонауковців.

 «Я довіряю складу оновленої Вченої медичної ради, сформованої на нових принципах і засадах, і готовий приймати ті рішення, які виведуть українську медичну науку, медицину на справжній європейський рівень», — наголосив Міністр охорони здоров’я України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді