Українські військові отримали посібники з правил надання домедичної допомоги

Військові отримали майже 50 тисяч унікальних посібників з правил надання домедичної допомоги для українських військових, розроблені фахівцями Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України спільно з громадським об’єднанням «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги»

Перший наклад у 35, 5 тисяч екземплярів було розповсюджено місяць тому, пізніше методичка додруковувалася, оскільки викликала неабияку зацікавленість українських військових, волонтерів та пересічних громадян. Видавництво фінансувалося за кошти громадських організацій та благодійних внесків.

Видання узагальнює основні алгоритми надання невідкладної допомоги на полі бою, які грунтуються на світовому досвіді надання до госпітальної допомоги на полі бою, правила користування індивідуальними аптечками, правила транспортування поранених — тобто ті прості рекомендації, що рятують життя наших військових.

За словами Віталія КРИЛЮКА, завідувача відділом підготовки інструкторів з надання домедичної допомоги Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України, володіння практикою надання догоспітальної медичної допомоги для військових є вкрай необхідним, адже фактично 80% смертей на полі бою стаються через крововитрати.

Також автори розробили ще й електронну версію видання, яку можна встановити на мобільний телефон, смартфон, планшет чи ноутбук. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді