Стартувала конференція «Скорочення попиту на наркотики – обнадійлива перспектива оздоровлення людського життя»

В столиці України 11 вересня розпочалася науково-практична конференція «Скорочення попиту на наркотики — обнадійлива перспектива оздоровлення людського життя», присвячена одній з найбільших проблем суспільства — наркозалежністі

У конференції, яка проходитиме протягом двох днів, взяли участь керівники міністерств і відомств охорони здоров’я, освіти, соціального забезпечення, наркоконтролю правоохоронних органів, молоді та спорту, а також представники неурядових організацій і громадськості, провідні вітчизняні і зарубіжні вчені тощо.

На відкритті першого дня конференції заступник Міністра охорони здоров’я України Наталя ЛІСНЕВСЬКА зауважила на тому, що наркоманія загрожує не тільки здоров’ю окремої людини, але й добробуту усієї держави: «Зараз триває війна на сході України, і може здатися, що проблема боротьби з наркоманією є не настільки нагальною. Але боротьба з наркотичною залежністю — це війна, яку постійно веде усе людство. Тому ця проблема завжди буде на часі. Наступні покоління мають беззаперечне право на мирне життя без наркотиків».

Виконавчий секретар Групи Помпіду Ради Європи Патрік ПЕННІНКС наголосив, що ця науково-практична конференція є актуальною навіть у сучасній складній ситуації, в якій опинилась Україна. «Ми сьогодні зібрались тут не для того, щоб надати вам урок, ми хочемо поділитися своїм досвідом», — сказав Патрік ПЕННІНКС.

Президент Асоціації психіатрів України Семен ГЛУЗМАН зазначив, що суспільство ніколи не зможе здолати наркоманію, так як питання залежностей буде переходити з покоління в покоління. Однак проблему наркоманії можна зменшити завдяки спільним зусиллям спільноти.

Конференція проходить у форматі пленарних засідань, паралельних тематичних сесій, круглих столів, експертних дискусій, майстер-класів та тематичних лекцій. Під час зустрічі обговорюються складові скорочення попиту на наркотичні препарати, профілактика їх вживання, лікування та реабілітація наркозалежних. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді