У Тернополі пройшла всеукраїнська відео-конференція на тему реформування післядипломної освіти

11 вересня у Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського пройшла всеукраїнська науково-практична відео-конференція «Післядипломна освіта та лікарське самоврядування за європейськими стандартами»

У конференції взяли участь понад 300 представників вищих навчальних медичних університетів та училищ, головних лікарів медичних закладів та їх заступників тощо. Очолив роботу з’їзду в.о. директора Департаменту персоналу, освіти та науки Міністерства охорони здоров’я України Олександр ВОЛОСОВЕЦЬ.

Проблему реформування післядипломної освіти в Україні з урахуванням європейського досвіду висвітлив під час свого виступу ректор Тернопільського державного медичного університету Леонід КОВАЛЬЧУК.

Стратегія реформування післядипломної медичної освіти була наведена в доповіді «Проблемні питання впровадження лікарської резидентури в Україні» першого проректора Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Шупика Юрія ВДОВИЧЕНКА. Директор Центру тестування професійної компетентності фахівців при МОЗ України Ірина БУЛАХ акцентувала увагу учасників на введенні стандартизованого тестового іспиту як критерію розподілу в Україні.

Директор Інституту післядипломної медичної освіти та безперервного професійного розвитку Тбіліського державного медичного університету Заза БОХУА ознайомив учасників конференції з досвідом Грузії щодо реформування післядипломної освіти та медичної галузі зокрема.

Начальник Військово-медичної академії у Києві Валерій САВИЦЬКИЙ під час своєї доповіді зупинився на організації підготовки студентів медичного факультету з військових та військово-медичних дисциплін.

12 вересня конференція триватиме у форматі круглого столу на тему «Євроінтеграційна модель післядипломної освіти в Україні».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді