Київський центр дитячої нейрохірургії отримав 10 тисяч євро від Словаччини

На днях Мирослав ЛАЙЧАК, Міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки, вручив Київському міському центру дитячої мікрохірургії 10 тисяч євро на закупівлю обладнання для проведення складних операцій на головному мозку

Під час зустрічі заступник Міністра охорони здоров’я України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ подякував уряду Словаччини за співпрацю з Міністерством охорони здоров’я України в контексті надання гуманітарної допомоги та передачі досвіду вітчизняним військовим лікарям.

«Завдяки ініціативі посольства Словаччини на початку липня було проведено навчання близько 300 українських лікарів, які отримали навички надання медичної допомоги під час військових дій. Саме словацькі військові лікарі в числі перших поділились своїм досвідом і саме тоді у нас виникло питання про забезпечення українських бійців індивідуальними аптечками, що використовуються військовими НАТО. Ці аптечки вже в Україні і незабаром будуть передані до Міністерства оборони», — сказав Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Як зауважив Юрай СІВАЧЕК, Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні, починаючи з березня, Словаччина надала Україні гуманітарну допомогу на суму майже в 100 тисяч євро. Це медичні засоби, дезінфекційні засоби, аптечки першої медичної допомоги IPOK, взуття, генератори та освітлювальні пристрої, спальні мішки.

Наразі запроваджуються 4 проекти з кошторисом майже в 400 тисяч євро на реформування безпекового сектору, удосконалення навчального процесу, розвиток сільської місцевості та поглиблення демократичних процесів на місцевому рівні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді