В Україну прибув вантажний літак із гуманітарною допомогою від Грузії

В ніч з 11 на 12 вересня до аеропорту «Бориспіль» прибув літак із гуманітарним вантажом, який містить понад сто найменувань медикаментів та засобів медичного призначення

Грузія надіслала українцям перев'язувальні матеріали, імунобіологічні препарати, антибіотики, ліки для хворих на діабет, витратні матеріали для діалізу і предмети першої медичної допомоги. Загальна сума вантажу становить 580 тисяч доларів США.

«Вкрай важливим є той факт, що після зустрічі з Міністром праці, охорони здоров’я та соціального захисту Грузії Давидом СЕРГЕЄНКОМ, ми створили робочу групу, яка напрацювала перелік препаратів та виробів медичного призначення, найбільш необхідних нашій державі. Це стосується, в першу чергу, витратних матеріалів для діалізу, вакцин, ліків для діабетиків та ін. Від імені Міністерства охорони здоров’я України хочу особливі слова подяки висловити Уряду Грузії, який не просто ініціював і запропонував нам допомогу, а ще й дуже оперативно її надав, що вкрай важливо в цей важкий час для нашої країни», — зазначив Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Наразі гуманітарний вантаж знаходиться у митному терміналі аеропорту і після оформлення буде розподілений серед цивільних закладів охорони здоров’я. В першу чергу медикаменти надійдуть до закладів Східного регіону.

Також планується візит грузинських фахівців до столиці, які мають оцінити можливість перевезення частини пацієнтів на лікуванні до Грузії.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді