У Києві посилюють протиепідемічні заходи і впроваджують масковий режим

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Києва під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра ПАНТЕЛЕЄВА ухвалила рішення про посилення протиепідемічних заходів

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Києва під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра ПАНТЕЛЕЄВА ухвалила рішення про посилення протиепідемічних заходів.

Йдеться про обмеження проведення масових заходів у закритих приміщеннях і посилення профілактики і дезінфекції у закладах Києва.

Заступник голови КМДА наголосив на необхідності використання засобів індивідуального захисту: зокрема, використання медичних масок співробітниками громадських закладів, а також кондукторами та водіями громадського транспорту. За словами Петра ПАНТЕЛЕЄВА, будуть проводитись рейди-перевірки дотримання вимог щодо посилення протиепідемічних заходів.

До 26 січня подовжено обмеження на проведення навчально-виховного процесу у школах і позашкільних закладах. Далі буде прийматися рішення про відновлення або подальше призупинення навчання. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна СТАРОСТЕНКО.

Радник міського голови Михайло РАДУЦЬКИЙ зазначив, що керівники вищих навчальних закладів отримали рекомендації внести корективи до навчальних планів. Також було доручено посилити дезінфекційний режим у дитячих садках, які продовжують працювати, у закладах культури, в установах та організаціях міста.

Також рекомендується дотримуватися нормативних показників температури повітря у приміщеннях, проводити регулярне наскрізне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування закладу осіб із ознаками інфекційного захворювання.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Тетяни ДОНЧЕНКО, міська влада звернулася до директорів державних установ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України» та «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України» з проханням за можливості забезпечити госпіталізацію хворих з діагнозом грип та ГРВІ до підпорядкованих їм клінік за умов швидкого зростання числа випадків захворювання.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді