Із досягнень МОЗ у 2015 році: спрощення процедури реєстрації лікарських засобів

Міністерство охорони здоров’я України підбило підсумки роботи у 2015 році на організаційній робочій нараді з питань дерегуляції фармацевтичного напрямку

Міністерство охорони здоров’я України підбило підсумки роботи у 2015 році на організаційній робочій нараді з питань дерегуляції фармацевтичного напрямку.

Перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра ПАВЛЕНКО, керівник експертної групи з питань дерегуляції фармацевтичного ринку, відзвітувала, що у 2015 році було розроблено новий підхід щодо державної реєстрації лікарських засобів, яким передбачено зменшення ролі Міністерства охорони здоров’я в реєстраційних процедурах. Адміністративні послуги нині надають Державний експертний центр МОЗ України та Державна служба України з лікарських засобів.

Також були розроблені нормативні акти для спрощення процедури реєстрації препаратів для лікування ВІЛ/СНІД, туберкульозу, орфанних та онкологічних захворювань, нові редакції законодавчих актів, що стосуються контролю якості лікарських засобів.

У якості планів на 2016 рік Перший заступник Міністра охорони здоров’я окреслила побудову планової чіткої роботи на вимогу потреб галузі. Першочергове завдання першого кварталу 2016 року — активна робота над документом стосовно реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків.

Також Олександра ПАВЛЕНКО зазначила, що група з дерегуляції буде працювати щотижнево, у відкритому режимі. Міністерство охорони здоров’я готове до діалогу з представниками фармацевтичної галузі задля ефективної співпраці.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді