В столиці презентували модель страхової медицини

Під час круглого столу «Муніципальна програма медичного страхування — крок до реформування охорони здоров’я у Києві» заступник голови КМДА Михайло РАДУЦЬКИЙ та радник Київського міського голови Дмитро ТУРЧАК представили модель впровадження страхової медицини в столиці

Якщо медики підтримають модель та її затвердить Київрада, реалізація розпочнеться з 2015 року.

Михайло РАДУЦЬКИЙ зауважив, що однією з головних передумов для впровадження страхової медицини є те, що тіньовий ринок медичних послуг у Києві становить близько 1,5 мільярдів доларів. При цьому недофінансування галузі гальмує поліпшення матеріальної бази закладів охорони здоров’я, а низький рівень доходів населення і порівняно висока вартість медикаментів блокують доступ до якісних медпрепаратів.

Для реалізації проекту передбачається створення страхової компанії. «Це буде 100-відсотково муніципальна компанія, за яку буде відповідати місто Київ. Гарантувати, що ця компанія не буде аферою, як МММ чи ще хтось, буде КМДА за дорученням Київради, за дорученням людей, яких кияни обрали», — повідомив заступник голови КМДА.

Він зазначив, що такий тип страхової медицини враховує необов‘язкове медичне страхування, але надалі він має стати моделлю для обов’язкового страхування кожного українця. Після реалізації пілотного проекту в столиці, його планують запровадити по всіх регіонах країни.

Дмитро ТУРЧАК наголосив, що для початку необхідно задіяти соціальний проект «Картка киянина», на які додатково буде внесено страхові поліси громадян. Ціна на такі страхові поліси буде варіюватися від 25 гривень та вище. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді