Із 20 вересня у план лікування пацієнта в ЕСОЗ можна вносити потребу в тест-смужках

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Медзаклад»
Лікарі-ендокринологи відтепер мають можливість вносити призначення тест-смужок для визначення рівня глюкози в крові у плани лікування

У роботі з планами лікування із 20 вересня зʼявився новий тип призначень — на медичні вироби. До кінця року наявність призначення тест-смужок у плані лікування буде не обов’язковою.

Чи потрібна окрема ліцензія на обіг медичного канабісу

У 2025 році призначення тест-смужок із посиланням на план лікування стане обов’язковою умовою під час створення електронного рецепта за програмою реімбурсації.

Лікарі-ендокринологи матимуть змогу завчасно внести тест-смужки в плани лікування, щоб пацієнти вже у 2025 році могли безперебійно отримати електронні рецепти на тест-смужки. А лікарі первинної медичної допомоги матимуть змогу виписувати е-рецепти на тест-смужки на основі призначення лікаря-ендокринолога в плані лікування.

Для лікарів, які уже працюють із призначеннями на лікарські засоби в межах програми «Інсуліни», процес роботи з призначеннями на медичні вироби знайомий і практично не відрізнятиметься. За потреби можна звернутися до підтримки вашої медичної інформаційної системи (МІС) по додаткові розʼяснення.

Скористайтеся алгоритмами для лікарів зі створення первинного призначення та формування е-рецепта на тест-смужки.

Нагадаємо, наразі тест-смужки  для вимірювання в амбулаторних умовах рівня цукру в крові за програмою реімбурсації отримують пацієнти з встановленим діагнозом  «Цукровий діабет першого типу» за е-рецептом як від лікаря-ендокринолога (зокрема і дитячого), так і лікаря первинної медичної допомоги. На окупованих територіях та в зоні бойових дій — за паперовими рецептами. 

Раніше МОЗ оновило переліки ліків і медвиробів, які підлягають реімбурсації.

За матеріалами НСЗУ та Експертус Медзаклад

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Епікриз: оформлення, види

Які види епікризів існують? Які дані вказувати в різних видах епікризу? Хто цю інформацію вносить? Як правильно характеризувати стан пацієнта на різних етапах лікування? Читайте про це у статті
90911

Кесарів розтин: протокол лікування

Надавайте первинну, вторинну на третинну медичну допомогу при кесаревому розтині, керуючись затвердженим МОЗ уніфікованим клінічним протоколом
33144

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді