Міноборони визначило обсяги домедичної допомоги, яку надають військовослужбовці

В Україні затвердили Обсяги надання домедичної допомоги, які надаються під час ведення бойових дій та підготовки сил безпеки і сил оборони за призначенням у тактичних умовах

Міноборони визначило обсяги домедичної допомоги, яку надають військовослужбовці

Наказом від 29.06.2024 № 436, який Мін'юст зареєстрував 19.07.2024, Міноборони затвердило Обсяги надання домедичної допомоги, які надаються під час ведення бойових дій та підготовки сил безпеки і сил оборони за призначенням у тактичних умовах (далі — Обсяги).

Документ визначає обсяг домедичної допомоги, яку надають військовослужбці та співробітники сил безпеки і сил оборони під час ведення бойових (воєнних) дій, виконання бойових (спеціальних) завдань, здійснення інших заходів із національної безпеки і оборони, підготовки складових сил безпеки і сил оборони до застосування за призначенням у тактичних умовах.

За словами заступниці міністра оборони Наталії Калмикової, встановлення обсягів домедичної допомоги — це вкрай важливий крок, якому передувала велика робота із західними партнерами, бойовими медиками та представниками профільних громадських організацій.

Чиновниця зазначає, що документ опрацьовано з Генштабом, представниками видів, окремих родів військ (сил), а також інших складових сил оборони та безпеки. Наразі маємо систему, яка акумулює найкращий досвід України та країн НАТО. Це допоможе зберегти життя та здоров’я наших захисників на фронті і підвищити якість підготовки з тактичної медицини.

Обсяги визначають поділ розширеної домедичної допомоги на три рівні: базовий, середній і вищий. У додатках до Обсягів наведені переліки:

  • навичок та інтервенцій, які використовують військовослужбові для надання допомоги постраждалим;
  • лікарських засобів, які застосовують військовослужбовці для надання допомоги постраждалим.

Раніше Уряд розширив перелік безоплатних стоматологічних послуг для військових та ветеранів.

За матеріалами Експертус Медзаклад

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57240

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді