Міністерство охорони здоров’я України планує впровадження електронного реєстру пацієнтів

На сьогодні фахівці Інституту проблем математичних машин і систем НАН України у співпраці з ДЗ «Медичний центр телемедицини МОЗ України» вже завершили розробку пілотного проекту «Медгрід»

Система збереження та передання даних грунтується на використанні розподілених обчислювальних ресурсів — грід-кластерів.

За допомогою «Медгрід» медичні працівники отримають змогу зберігати діагностичні дані в цифровому вигляді протягом всього життя пацієнта, а також у будь-який момент завантажувати їх у віддалені професійні автоматизовані робочі місця для порівняння, повторної обробки, консультації тощо. Для цього необхідно мати лише доступ до Інтернету.

Крім того, за допомогою «Медгріду» можна зберігати та обробляти електрокардіограми у форматі SCP-ECG та діагностичні зображення у форматі DICOM, що актуально під час дистанційного обговорення клінічних випадків на Телемедичному порталі.

Пацієнти зможуть отримати доступ до своїх персональних даних за допомогою спеціального QR-коду. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді