Українські медики стануть військовозобов’язаними

Протягом останніх шести років у більшості медичних вузів не було військової кафедри, але із внесенням змін до законодавства медичні працівники будуть братися на військовий облік за профілем підготовки та входитимуть до мобілізаційного резерву

В.о. Міністра охорони здоров’я України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ повідомив про спільну роботу МОЗ разом із Міноборони над нормативно-правовими актами щодо визнання всіх медичних працівників військовозобов’язаними.

«До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим у зоні АТО. Ми зіткнулись з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час», — поінформував Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Протягом останніх шести років у більшості медичних вузів не було військової кафедри, але із внесенням змін до законодавства медичні працівники будуть братися на військовий облік за профілем підготовки та входитимуть до мобілізаційного резерву.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді