МОЗ затвердило єдину форму медичної довідки для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів

Відтепер для зарахування дитини до школи та інших закладів освіти видавайте довідку форми № 086/о. Зверніть увагу, що довідка форми № 086-1/о втратила чинність

Ще 21.11.2023 набрав чинності наказ МОЗ «Про організацію медичних оглядів дітей та інших осіб для зарахування їх до закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку» від 25.07.2023 № 1351 (далі Наказ № 1351). Наказ № 1351 виклав у новій редакції форму первинної облікової документації № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної карти амбулаторного хворого)».

Форма № 086/о Скачати оновлений бланк

Це єдина форма медичної довідки для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів.

Зверніть увагу! Наказом МОЗ від 16.05.2024 № 849 втратила чинність форма первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду».

Медичну довідку форми № 086/о видає лікар первинної медичної допомоги.

Щоб отримати довідку, дитина має мати всі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень. Лікар видає довідку, якщо немає медичних протипоказань для перебування дитини в закладі освіти.

За матеріалами МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Форма № 086/о: медична довідка для вступу до закладів освіти

Довідку за формою № 086/о видає лікар первинної медичної допомоги після завершення повного обстеження і винесення лікарського висновку про стан здоров’я. Це медичний документ для подання до закладів освіти всіх рівнів
264400

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді