Яким буде функціонал електронної системи БПР, що запрацює у 2023 році: роз'яснення МОЗ

Про ключовий функціонал майбутньої системи БПР та про умови її роботи в перехідному періоді розповіли в МОЗ

likar.jpg

У МОЗ представили зареєстрованим провайдерам безперервного професійного розвитку (БПР) функціональні можливості та плани щодо впровадження нової електронної системи БПР працівників галузі охорони здоров’я. Понад 210 учасників заходу дізнались про ключовий функціонал майбутньої системи та умови роботи в перехідному періоді.

Чи подавати особисті освітні портфоліо, якщо атестацію під час воєнного стану призупинено

Електронна система БПР є складовою частиною загальної системи безперервного професійного розвитку медичних працівників. Вона покликана забезпечити прозорий механізм реєстрації провайдерів і заходів  БПР, які відповідають вимогам МОЗ.

Функціонал першого етапу запуску електронної системи БПР включає можливості:

  • електронної реєстрації провайдерів та заходів БПР;
  • подання апеляції стосовно відмови у реєстрації.

МОЗ планує запустити систему на початку 2023 року. Перехідний період триватиме 2—3 місяці та передбачає можливість перереєстрації заходів та провайдерів, що були зареєстровані до запуску електронної системи. 

Нагадуємо, що МОЗ створює електронну систему БПР у партнерстві з проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». На зустрічі з провайдерами БПР представники міністерства відповіли на їхні запитання і мають врахувати коментарі та пропозиції провайдерів щодо окремих аспектів реалізації БПР в Україні під час подальшої роботи і консультацій. 

Мета МОЗ — побудувати ефективну прозору систему БПР працівників галузі охорони здоров’я, яка буде задовольняти потреби всіх її учасників: провайдерів БПР, медичну спільноту, навчальні заклади та інших партнерів.

За матеріалом "Експертус Медзаклад"

Вища школа безперервного професійного розвитку: оберіть навчальну програму

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38137

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2024»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
9924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді