Фахівці з аеромедичної евакуації будуть в кожному обласному центрі екстреної медицини — МОЗ

У Варшаві розпочалося навчання фахівців з аеромедичної евакуації. Поява таких спеціалістів в Україні сприятиме розбудові структур авіаційної служби медицини катастроф

gelikopter.jpg

Україна отримає фахівців з аеромедичної евакуації в кожному обласному центрі екстреної медицини. Про це повідомили в МОЗ.

ТЕСТ ⭐ Серцево-легенева реанімація

Навчання українських фахівців вже розпочалось та проходить у Варшаві. Викладачами стали медичні інструктори та інструктори з льотної підготовки польського Центру медичної авіаційної служби, які працюють і щоденно навчають свій персонал за стандартами ЄС, — повідомляють у МОЗ.

Курс пройдуть представники усіх обласних центрів екстреної медичної допомоги.

Навчання стало можливе завдяки домовленості першої леді України Олени Зеленської і першої леді Польщі Аґати Конгаузер-Дуди. Програму підтримують Прикордонна охорона Польщі, Державна пожежна служба Польщі, Фундація «Допомога полякам на Сході» та Товариство «Wspólnota Polska».

Раніше повідомлялося, що НСЗУ приймає пропозиції за напрямом екстреної медичної допомоги на 2023 рік.
 
За матеріалами соцмереж МОЗ

 

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Опіки: стандарт медичної допомоги

МОЗ наказом від 09.10.2023 № 1767 затвердило Стандарт медичної допомоги (далі — СМД) при опіках. Документ містить інформацію про надання медичної допомоги при опіках та подальшу реабілітацію пацієнтів
3760

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3448

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді