В Україні дозволили бустерну вакцинацію проти COVID-19 для дітей від 12 років

Відтепер в Україні можна робити перше бустерне щеплення проти COVID-19 для всіх вакцинованих дітей віком 12-17 років

akcunaciya.jpg

В Україні дозволили робити перше бустерне щеплення проти COVID-19 вакцинованим дітям віком 12-17 років за умови наявності необхідної кількості вакцини для груп ризику. Тобто якщо вакцин в ЗОЗ, де проводять щеплення, достатньо, і всі бажаючі з групи ризику можуть безперешкодно отримати бустерне щеплення, вакцинувати 3-ю дозою можна і дітей віком від 12 років. Якщо ж вакцини в закладі в дефіциті, дітям доведеться почекати. Про це розповіли у МОЗ.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

За рекомендаціями МОЗ підлітки можуть отримати бустерну дозу через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Наказ №1979, який регулює проведення "бустеру" для дітей в Україні, МОЗ затвердив 3 листопада 2022 року.

У МОЗ наголошують:

"Для бустерного щеплення дітей віком від 12 років потрібно використовувати тільки мРНК-вакцину, яка схвалена до використання у цій віковій групі (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer)".

Для вакцинації дітей 12-13 років обов’язковою є інформована згода (форма N 063-2/о) батьків або опікунів. Пацієнти віком від 14 років можуть самостійно звернутися до будь-якого пункту щеплення проти COVID-19 чи центру вакцинації і отримати щеплення.

Раніше у МОЗ розповіли про поточний стан вакцинації від COVID-19 в Україні.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50618

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3456

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді