У МОЗ пояснили, які ліки можна отримати безкоштовно: амбулаторно та у стаціонарі

Які ліки можна безкоштовно отримати при лікуванні у стаціонарі та амбулаторно: роз'яснення від МОЗ

photo_2022-09-22_09-18-06.jpg

В Україні продовжують діяти програми, які забезпечують українців безоплатними ліками. Про це нагадали в МОЗ.

Обіг підконтрольних речовин: дізнатися більше

До програм, за якими громадяни України можуть отримувати ліки безкоштовно під час лікування у стаціонарі, належать:

  • Ліки з Національного переліку основних лікарських засобів, які медзаклади закуповують самостійно. Дізнатись, чи входять призначені препарати до Нацпереліку також можна за посиланням. А чи є такі ліки у медзакладі, де проходить лікування, можна перевірити на інформаційних стендах лікарні та на офіційних веб-сайтах регіональних департаментів та управлінь охорони здоров’я.
  • Ліки, які централізовано закуповує державне підприємство «Медичні закупівлі України». Зокрема, це препарати для онкохворих, пацієнтів з гемофілією, хворих на дитячий церебральний параліч, препарати для лікування туберкульозу тощо. Інформація про залишки ліків, які закуповуються за державними програмами, публікується на сайті МОЗ, а також на інформаційних стендах медзакладів.
  • Ліки з місцевих програм забезпечення пацієнтів. Про наявні програми можна дізнатися на сайтах департаментів охорони здоров’я місцевих органів влади.

При лікуванні амбулаторно, можна скористатися програмою «Доступні ліки». Раніше у МОЗ нагадали, як працює програма «Доступні ліки» в умовах воєнного стану.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма реімбурсації «Доступні ліки — 2024»

З'ясуйте, що передбачатиме програма «Доступні ліки» в Україні у 2024 році, який буде повний перелік доступних ліків та як ЗОЗ долучитися до програми. Скачайте актуальні Реєстри лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації
1613

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді