Обіг підконтрольних речовин на 2022 рік: Уряд затвердив квоти

Кабімн затвердив квоти на обіг підконтрольних речовин на 2022 рік

kannabis.jpg

Урядом прийнято постанову, яка затверджує обсяги квот на 2022 рік, у межах яких здійснюється культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, а також виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України та вивезення з території України наркотичних засобів і психотропних речовин. Про це повідомила Держлікслужба.

Пройти курс "Наркотичні засоби та прекурсори"

КМУ затвердив обсяги квот у 2022 році на виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення та вивезення із території України наркотичних засобів і психотропних речовин, а також культивування рослин, що їх містять (постанова КМУ «Про затвердження обсягів квот на 2022 рік, у межах яких здійснюється культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України та вивезення з території України наркотичних засобів і психотропних речовин» від 13.09.2022 № 1027).

Про обсяг квот на 2022 рік, у межах яких здійснюється культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, читайте в додатку до постанови КМУ.

Затвердження зазначених обсягів квот — це важливий крок, що підтверджує євроінтеграційні прагнення України та спрямований на виконання міжнародних зобов’язань. Постанова, яку розробила Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) спільно із МОЗ:

  • встановлює обсяги квот, у межах яких фахівці мають виробляти, виготовляти, зберігати, ввозити та вивозити із території України наркотичні засоби, психотропні речовини, а також культивувати рослини, що їх містять, на потреби ЗОЗ і суб’єктів господарювання;
  • забезпечує належний контроль за обігом наркотичних речовин для попередження порушень вимог законодавства, що може призвести до витоку таких засобів до незаконного обігу;
  • сприяє здійсненню ефективних заходів державного нагляду (контролю) Держлікслужбою;
  • забезпечує належний контроль за обігом наркотитичних і психотропних речовин для зменшення обсягу немедичного вживання та їх незаконного розповсюдження на території України.

Раніше повідомлялося, хто видає дозволи на використання приміщень для обігу підконтрольних речовин.

За матеріалами Експертус Медзаклад

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма реімбурсації «Доступні ліки — 2024»

З'ясуйте, що передбачатиме програма «Доступні ліки» в Україні у 2024 році, який буде повний перелік доступних ліків та як ЗОЗ долучитися до програми. Скачайте актуальні Реєстри лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації
1613

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді