Уряд ухвалив зміни до порядку державної реєстрації лікарських засобів

Відповідну постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів» від 18.03.2015 № 125 опубліковано на Урядовому порталі

Документ розроблено фахівцями МОЗ згідно вимог Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» від 12.07.2014    № 1637-VII та від 20.10.2014 № 1707-VII.

Зміни передбачають спрощення державної реєстрації медикаментів, які призначені для лікування туберкульозу, ВІЛ/СНІД, вірусних гепатитів, онкологічних та рідкісних захворювань.

Також постанова скасовує процедуру повторної державної перереєстрації лікарських засобів кожні 5 років та спрощує порядок проведення експертизи реєстраційного досьє для оригінальних лікарських засобів, які вже зареєстровані Європейським агентством із лікарських засобів.

Документ має оптимізувати процедуру реєстрації лікарських засобів відповідно до нормативно-правових актів України з Директивами Європейського Парламенту та Ради.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді