У квітні Україна отримає від Канади вакцини проти поліомієліту

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ: «В Україну у квітні буде поставлена перша партія вакцини проти поліомієліту. Постачання цієї вакцини відбувається у вигляді гуманітарної допомоги при фінансовій підтримці уряду Канади»

За даними ЮНІСЕФ та Всесвітньої організації охорони здоров'я, епідемія поліомієліту може розпочатися в Україні в будь-який момент, адже вона знаходиться у групі ризику разом із такими країнами як Ліван, Йорданія, Сирія, Судан, Ірак тощо.

Експерти наголошують, що рівень вакцинації населення в Україні найнижчий за останні два десятиліття.

«Менше половини дітей повністю вакциновані проти поліомієліту та нестабільна ситуація у країні знижує рівень охоплення навіть більше. ЮНІСЕФ закликає українську владу прийняти термінові заходи для попередження спалаху поліомієліту в країні», — підкреслила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе МОКУО.

Найбільш ефективний засіб запобігти розповсюдженню вірусу — забезпечити високий рівень імунізації населення та якісну систему епідеміологічного нагляду.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді