Розпочата підготовка інформаційної кампанії для дітей до Міжнародного дня просвіти щодо мінної безпеки

Олександр КВІТАШВІЛІ: «Ми співчуваємо батькам, діти яких загинули та отримали важкі поранення через міни та вибухові предмети у східних областях України. Нестача інформації щодо небезпеки мін та вибухових предметів ставить під ризик життя дітей та сімей вимушених переселенців, які повертаються в місцеві громади на неочищені від мін території»

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) впроваджує системи моніторингу смертельних випадків дітей через вибухові пристрої.

Мета моніторингу — розробити освітні заходи, які допоможуть знизити ризик травм серед дітей Донецької та Луганської областей.

«Ми співчуваємо батькам, діти яких загинули та отримали важкі поранення через міни та вибухові предмети у східних областях України. Нестача інформації щодо небезпеки мін та вибухових предметів ставить під ризик життя дітей та сімей вимушених переселенців, які повертаються в місцеві громади на неочищені від мін території», — повідомив Олександр КВІТАШВІЛІ, Міністр охорони здоров’я України.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій України, на кінець березня 2015 року було вилучено 33 717 вибухонебезпечних предметів на Сході країни.

У вересні 2014 року організатори презентували перший етап кампанії про небезпеку мін та вибухових предметів. Протягом акції близько 200 000 дітей отримали освітні матеріали, було надруковано та розповсюджено 600 000 інформаційних листівок, 20 000 плакатів отримали школи. Крім того, Міністерство освіти і науки підготувало Методичні рекомендації для вчителів щодо спілкування з дітьми про ризики і небезпеку вибухових пристроїв.

«Допитливість дітей не знає меж. Найнадійніша зброя у боротьбі із зростаючою кількістю нещасних випадків від мін — це поінформованість. Ми хочемо, щоб кожна дитина, яка проживає в Україні, знала, як треба поводитись з вибухонебезпечними пристроями та оминала небезпечні місця на територіях, що постраждали під час конфлікту», — зауважила Джованна БАРБЕРІС, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Напередодні 4 квітня, Міжнародного дня просвіти щодо мінної безпеки, ЮНІСЕФ разом із партнерами розпочали другий етап освітніх заходів із мінної безпеки на території, яка постраждала від конфлікту, щоб забезпечити 500 000 дітей та їхніх батьків необхідною інформацією про небезпеку мін та вибухівки. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді