Оперативна інформація щодо грипу та ГРВІ станом на 15 лютого

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДУ «Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України», з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 року) в Україні зареєстровано 3,7 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 9,5 % населення

В Україні з початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 286 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 4 дітей віком до 17 років (у Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській областях)та 2 вагітних (у Запорізькій та Кіровоградській областях). Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області — 40 випадків, місті Києві —  32, в областях Черкаській —  20, Донецькій —  19, Харківській —  17.

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДУ «Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України», з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 року) в Україні зареєстровано 3,7 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 9,5 % населення.

Із загальної кількості захворілих 61,0% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовано у Київській області та місті Києві, де перехворіло відповідно 15,9% та 13,4% населення. Найменший — в Закарпатській (6,2%) та Харківській областях (3,9%).

Захворюваність в епідсезон 2015-2016 рр. на 46,1% більше рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами «Грип» та «Гостра респіраторна вірусна інфекція» 159 тисяч осіб (4,3 % від захворілих), з них до 65,1% становлять діти віком до 17 років.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді