До кінця 2022-го в Україні запрацюють 385 кисневих станцій, — Ляшко

UA RU
У липні 2021 року в українських лікарнях функціонувало лише 50 кисневих станцій. До кінця 2022 року їх буде вже 385. Про це під час робочого візиту до Одеської області заявив Віктор Ляшко

До кінця 2022-го в Україні запрацюють 385 кисневих станцій, — Ляшко

Торік коштом урядової субвенції вдалося закупити 118 кисневих станцій, нагадав міністр. Нині частина з них уже встановлені в лікарнях та надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19.

Система оплати праці меддиректора та заступників керівника КНП

«118 кисневих станцій були закуплені за кошти урядової субвенції та наразі монтуються в лікарнях. Окрім того, ДП «Медичні закупівлі України» придбало додатково 225 станцій. Їх постачання здійснюється вже зараз. Сьогодні перевірив, як відбувається встановлення однієї з таких станцій у лікарні на Одещині. Таким чином, після завершення робіт за один рік кількість постійно діючих кисневих станцій в Україні збільшиться майже у 8 разів», — підрахував Віктор Ляшко.

Наприкінці грудня минулого року ДП «Медичні закупівлі України» планувало придбати 196 кисневих станцій. Однак, завдяки конкуренції на аукціоні, вдалося зекономити кошти та додатково придбати ще 29 станцій. Зрештою уклали договори на придбання 225 станцій. Їхня загальна вартість — 648 млн грн.

✅✅✅ Локальний формуляр лікарських засобів: порядок розроблення

Станціями можна керувати дистанційно. Продуктивність однієї такої станції — 500 л/хв. Кожна з них має у комплекті додаткові газоаналізатори й витратоміри. Завдяки цьому лікарня зможе відстежувати, скільки вона отримує кисню та якої якості.

Нині обладнання для автономної генерації кисню вже встановлюють у регіонах, у лікарнях, які надають допомогу пацієнтам, хворим на коронавірусну інфекцію.

Отже, після завершення робіт українські заклади охорони здоров’я матимуть 385 постійно діючих кисневих станцій. Це майже у 8 разів більше, ніж торік.

Нагадаємо, із початку року кількість госпіталізованих із COVID-19 дітей зросла втричі.

За матеріалами сайту МОЗ

До кінця 2022-го в Україні запрацюють 385 кисневих станцій, — Ляшко
Олег Юдін, адвокат, голова Ради захисту прав лікарів, Київ
У річному плані перевірки Держпродспоживслужби чимало зак­ладів охорони здоров’я. Проте перелік питань для перевірки втратив чинність ще минулого року. Чи уповноважена Держпродспоживслужба проводити державний нагляд у сфері епідеміологічного контролю та як законодавство регулює таку діяльність, з’ясуємо у статті

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
66374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді