Із початку року кількість госпіталізованих із COVID-19 дітей зросла втричі, — Кузін

UA RU
Нині в Україні стаціонарно лікуються майже 2,5 тис. дітей із підтвердженим COVID-19 та з підозрою на нього. Це втричі більше, ніж на початку року. Знизити рівень госпіталізації допоможе вакцинація підлітків. На цьому під час брифінгу наголосив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін

Із початку року кількість госпіталізованих із COVID-19 дітей зросла втричі, — Кузін

Вакцинація від COVID-19 захищає підлітків від важких наслідків коронавірусної хвороби, нагадав головний санлікар.

Епіднагляд та облік інфекційних хвороб з 2022 року

«Зараз на стаціонарному лікуванні перебуває майже дві з половиною тисячі дітей як із підтвердженим COVID-19, так і з підозрою на коронавірус. Зайнято більше ніж 50% ліжок, призначених для їх лікування. З початку року кількість госпіталізованих дітей зросла втричі. Водночас в Україні можна вакцинувати дітей від 12 років. Для цього використовується вакцина Comirnaty від Pfizer. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, вона на 93% ефективна щодо необхідності госпіталізації підлітків віком 12—18 років», — підкреслив Ігор Кузін.

Менші діти не вакцинуються, тому їм слід лише дотримуватися базових протиепідемічних правил, як-от:

  • миття рук
  • етикет кашлю
  • фізична дистанція

✅✅✅ Відсторонення від роботи невакцинованого медичного працівника

Головний санлікар закликав батьків нагадувати ці правила своїм дітям.

Довідка. 13 жовтня 2021 року МОЗ рекомендувало щепити дітей від 12 років проти коронавірусної хвороби вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Вакцина пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12—17 років. Вони довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволив використовувати цю вакцину дітям від 12 років.

Нині вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволено використовувати для дітей від 12 років у більшості країн, що застосовують цей препарат, як-от: США, Канада, Австралія, Японія, країни ЄС та інші.

Нагадаємо, раніше МОЗ радило, як уберегти дітей від інфікування коронавірусом.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10798

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8128

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді