Кабмін ухвалив план вакцинації проти COVID-19 на 2022 рік

Відповідний проєкт розпорядження прийняли під час засідання уряду 2 лютого

Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 передбачає, що загальна стратегія вакцинації проти COVID-19 полягатиме:

  • у ревакцинації бустерною дозою тих, хто вже отримав базовий курс щеплення у 2021 році
  • вакцинації тих, хто не отримав жодної дози

Вимоги до сертифікатів БПР у 2022 році

Додатково впродовж 2022 року заплановано охопити щепленнями дітей та підлітків віком від 12 до 18 років.

«У цьому році ми будемо і далі нарощувати темпи щеплень, і для цього в нас вже є 100% забезпечення вакцинами, жодних перебоїв не буде, це гарантуємо. Для захисту населення ми використовуємо всі наявні ресурси — і можливості державного бюджету, а також продовжуємо нашу співпрацю з ініціативою COVAX,» — зазначив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Передбачено, що до кінця 2022 року обласні та Київська міська держадміністрації мають забезпечити охоплення вакцинацією неповнолітніх і щонайменше 70% дорослого населення. Зокрема, 80% осіб у категорії 60+. Особливо це стосується тих, хто перебуває в групі ризику.

Також держадміністрації мають забезпечити належне функціонування центрів вакцинації населення, а також постійних і тимчасових пунктів щеплень на базі закладів охорони здоров’я. Ідеться, зокрема, про виїзні вакцинальні сесії в організованих колективах та за місцем проживання/перебування.

Важливо, що у Нацплані з’явилась норма про створення регіональних міжвідомчих координаційних комісій з його виконання. Окрім того, документ передбачає затвердження регіональних планів з вакцинації на 2022 рік.

Раніше МОЗ та ВООЗ анонсували розроблення рекомендацій щодо роботи медиків у ЕСОЗ.

За матеріалами сайту МОЗ



Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10681

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8087

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді