НСЗУ відзвітувала, скільки уклала договорів та коли заклади отримають гроші

UA RU
Усі залучені до договірної кампанії фахівці працюватимуть і на вихідних, кажуть в НСЗУ. Усе заради того, щоб надсилати закладам проєкти договорів на підпис

НСЗУ відзвітувала, скільки уклала договорів та коли заклади отримають гроші

НСЗУ опрацювала всі пропозиції від закладів охорони здоров’я. За напрямами медичної допомоги ситуація така:

Первинна медична допомога

НСЗУ уклала 2175 договорів із закладами, які надають первинну медичну допомогу. Загальна сума за договорами — понад 25,2 млрд грн.

Усі надавачі первинної медичної допомоги вже отримали кошти за січень у повному обсязі. Ця сума сягає майже 2 млрд грн. У лютому від надавачів первинної медичної допомоги надійшло вже 1713 звітів. Їх передали на оплату, тож найближчим часом НСЗУ обіцяє виплатити закладам первинки оплату й за лютий.

Особливості програми медичних гарантій у 2022-му

Екстрена медична допомога

НСЗУ уклала усі 25 договорів із надавачами послуг за напрямом «Екстрена медична допомога».

За січень та лютий НСЗУ перерахувала всім центрам екстреної медичної допомоги 1,9 млрд грн.

✅✅✅ Відсторонення від роботи невакцинованого медичного працівника

Спеціалізована медична допомога

НСЗУ сформувала та відправила на підпис 1920 договорів із закладами, що надають спеціалізовану медичну допомогу. Це 76% від усіх поданих пропозицій. Із них 56% договорів підписали обидві сторони.

НСЗУ очікує від надавачів медпослуг звіти за січень та лютий. Їх обіцяють оплатити без зволікань.

У роботі в НСЗУ залишаються, зокрема, проєкти договорів 243-х закладів охорони здоров’я, які не відповідають вимогам. У цих лікарень станом на 31 січня 2022 року сплинув термін дії договорів з підрядними організаціями щодо надання послуг, необхідних для відповідності умовам закупівлі.

Інформація про кількість підписаних договорів на надання спеціалізованої медичної допомоги в кожній області станом на 18:00 4 лютого — на рисунку. Однак дані з кількістю підписаних з обох сторін договорів постійно змінюються.

Нагадаємо, раніше НСЗУ розповіла про новий пакет «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня».

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
66374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді