Уряд виніс на громадське обговорення проєкт постанови про підвищення зарплат медичним працівникам

UA RU
Теми:
На громадське обговорення КМУ запропонував проєкт постанови, якою гарантує лікарям та професіоналам із вищою немедичною освітою, що допущені до меддіяльності, мінімальну заробітну плату в розмірі 20 тис. грн, а фахівцям із базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою — 13,5 тис. грн

 КМУ оприлюднив проєкт постанови про підвищення зарплат медикам

Проєкт постанови КМУ «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників» регулює розмір заробітної плати працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, які уклали договір про медичне обслуговування населення з НСЗУ (табл.).

 Як упровадити платні послуги без штрафів

Мінімальний розмір заробітної плати за повністю виконану норму праці

Категорія працівників

Розмір, грн

місячний

погодинний

Лікарі та професіонали з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я

20 000

120,37

Фахівці з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою

13 500

81,25

 ✅✅✅ Зарплата медсестер в 2021 році: приклади та робочі ситуації

До зазначених сум не входять:

  • доплати за роботу —
    • в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я
    • в нічний та надурочний час
  • премії до святкових і ювілейних дат

Заробітні плати працівників закладів охорони здоров’я, які фінансуються з державного або місцевого бюджету та не уклали договір про медичне обслуговування населення з НСЗУ, встановлюється на рівні посадових окладів (тарифних ставок). Їх розраховують на основі Єдиної тарифної сітки, затвердженої постановою КМУ від 30.08.2002 № 1298.

Якщо нарахований розмір заробітної плати працівника, який повністю відпрацював робочий час, нижчий за встановлений у постанові, роботодавець повинен доплатити. Доплату доведеться виплачувати щомісячно одночасно із зарплатою.

Працівникам, які відпрацювали неповний робочий день чи тиждень, заробітну плату нараховують пропорційно до відпрацьованого часу.

КМУ також зобов’язує керівників закладів охорони здоров’я забезпечити диференціацію заробітної плати працівників у межах фонду оплати праці. Для цього радить нараховувати премії та встановлювати доплати й надбавки. При цьому враховувати:

  • складність, відповідальність та умови виконуваної роботи
  • кваліфікацію працівника
  • результати роботи працівника, його особистий внесок у загальні результати роботи закладу охорони здоров’я

Постанову слід застосовувати з 1 січня 2022 року, але не раніше, ніж набере чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги».

Нагадаємо, раніше КМУ збільшив видатки на трансплантацію в поточному році.

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Особливо небезпечні інфекції: стандарти дій медичного персоналу

Отримати додаткові бали під час акредитації закладу головній медичній сестрі допоможе належним чином підготовлений план дій у разі виявлення пацієнтів з особливо небезпечними інфекціями. Розробити всю необхідну документацію за темою удвічі легше, скориставшись прикладом
72834

Акредитація: використання ліків

Процеси використання ліків під час акредитації медзакладу контролюють шляхом перевірки документації, внутрішніх наказів та роботи персоналу. Будьте у всеозброєнні та дізнайтеся, що саме потрібно підготувати, щоб успішно пройти акредитацію.
5379

Внутрішньовенне краплинне введення лікарських засобів дитині

Скачайте алгоритм внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів, дізнайтеся про важливі правила техніки проведення процедури, а також перегляньте перелік оснащення для виконання маніпуляції дитині.
16380

Санітарно-епідемічне благополуччя — що перевіряють під час акредитації медзакладу?

Санітарно-епідемічне благополуччя включає дуже багато точок контролю — документація, організація навчання персоналу, профілактичні заходи, тестування персоналу тощо. Ми систематизували все, що контролюють під час перевірки, щоб ви могли на 100% підготуватися.
9244

Кадрові документи для акредитації медзакладу: повний перелік

Акредитація медзакладу — випробування не так на міцність, як на організованість і завбачливість. Документи з кадрових питань перевіряють особливо прискіпливо, а їх кількість та різноманіття майже шокують. Дізнайтеся, які саме документи потрібно підготувати та які кадрові питання варто залагодити вже зараз.
12536

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді