Щеплення проти пневмококу поки не включатимуть до переліку обов’язкових, — Ляшко

UA RU
Про це Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Саміт «Діти»

Щеплення проти пневмококу поки не включатимуть до переліку обов’язкових, — Ляшко

МОЗ планувало влючити вакцину проти пневкококової інфекції до Національного календаря профілактичних щеплень у 2022 році, утім поки це рішення відкладуть.

⚡ Запитайте в експерта

Пневмокок є одним з основних збудників менінгіту, середнього отиту, синуситу, позалікарняної пневмонії у дітей та дорослих.

«Ми плануємо додати пневмокок. Якби не епідемія ковіду, то, я думаю, ми вже у 2022 році ввели б до Національного календаря ще один інфекційний патоген. Але сьогодні ми спрямовані на боротьбу з ковідом», — заявив Ляшко.

За рекомендацією Національної технічної групи експертів з питань імунізації вакцинувати кон’югованою пневмококовою вакциною рекомендується дітей у віці до 1 року, а також дітей, що народилися раніше внесення вакцинації до календаря щеплень, яким не виповнилося п’яти років на час початку вакцинації.

Раніше МОЗ і Держлікслужба затвердили план перевірок на 2022 рік.

За матеріалами Zaxid.net

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Правець: інкубаційний період, збудник, симптоми, вакцинація

Влітку ризик інфікування правцем значно зростає. Тож саме зараз нагадайте пацієнтам про вакцинацію проти смертельно небезпечної хвороби, про її збудник, симптоми та алгоритм дій у випадку можливого зараження
21070

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді