Україна закупить ліки від COVID-19 за умови успішних клінічнічних випробувань

UA RU
Закупівельна організація Crown Agents уже домовилася з компаніями-виробниками про можливість бронювання для України цих препаратів. Відповідну постанову про їх закупівлю ухвалив КМУ

Україна закупить «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір», якщо вони успішно пройдуть клінічні випробування проти COVID-19

Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти COVID-19: форма № 028-1/о

Лікарські засоби «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір» потраплять до України за двох умов:

  1. Покажуть позитивні результати клінічних випробувань
  2. Будуть зареєстровані у США чи ЄС

⚡ Як лікувати пацієнтів із COVID-19: ЗМІНИ

За словами першого заступника міністра охорони здоров’я України Олександра Комаріди, МОЗ постійно шукає найефективніші ліки для боротьби із COVID-19.

«Фахівці міністерства та Державного експертного центру постійно стежать за оновленнями міжнародних протоколів лікування, клінічними дослідженнями лікарських засобів від COVID-19. Такий моніторинг є надзвичайно важливим, оскільки попит на ефективні ліки та вакцини від ковіду у світі дуже високий і виробники медпрепаратів можуть отримувати замовлення на них завчасно. Тому у разі отримання успішних результатів клінічних випробувань ми будемо готові придбати «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір» для лікування хворих на COVID-19», — заявив заступник міністра.

Нагадаємо, Pfizer постачатиме Україні вакцини від COVID-19 у 2022 та 2023 роках.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

ProZorro для закупівлі лікарських засобів

Наприкінці грудня розробники електронної системи ProZorro інтегрували її з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це значно зменшує ризик помилитися під час закупівлі ліків і збільшує конкуренцію. Розглянемо, із чого все розпочалося й чому це так важливо.
1055

Реєстрація сільської амбулаторії в електронній системі: чи потрібно?

Дізнайтеся, чи повинен головний лікар сільської лікарської амбулаторії реєструвати заклад і себе в електронній системі. Які аспекти роботи з електронною системою залежать від організаційно-правової форми закладу та його юридичного статусу?
789

Закупівля лікарських засобів: практичні аспекти

Закупівля лікарських засобів проводиться відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922). Згідно з документом на замовника покладається обов’язок визначати предмет закупівлі відповідно до затвердженого Міністерством економічного розвитку наказу від 17.03.2016 № 454. Цей наказ встановлює порядок ідентифікації предмету закупівлі.
3539

Створення тендерного комітету в медичному закладі: основні вимоги

Для організації та проведення процедур закупівлі у медичному закладі має бути створено тендерний комітет або призначено уповноважену особу (осіб). Які вимоги на сьогодні висунуто до роботи тендерного комітету
3648

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді