МОЗ хоче впровадити перехідний період щодо забезпечення інсулінами

UA RU
Відповідний проєкт постанови МОЗ виніс на громадське обговорення 5 жовтня
Як пристосувати будівлю ЗОЗ для маломобільного населення за новим порядком

З 1 жовтня 2021 року вартість препаратів інсуліну відшкодовує НСЗУ в межах Програми медичних гарантій відповідно до договорів про реімбурсацію. Деякі нормативні акти, що регулюють відшкодування інсулінів, виписаних на паперових рецептах, втратили чинність 1 жовтня. Тож лікарям, аптекам та пацієнтам потрібен перехідний період, щоб переналаштуватися на нову процедуру роботи за електронними рецептами.

МОЗ хоче впровадити перехідний період щодо забезпечення інсулінами

▼▼▼ Скачайте зразки клінічних маршрутів пацієнтів у журналі «Управління закладом охорони здоров’я»

Автори проєкту постанови КМУ «Про впровадження тимчасових заходів із забезпечення відшкодування вартості препаратів інсуліну» пропонують:

  • внести зміни до Порядку та умов надання у 2021 р. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, затверджених постановою КМУ від 26 січня 2021 р. № 47 «Деякі питання надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я» щодо можливості використання залишків субвенції на відшкодування вартості препаратів інсуліну за рецептами, виписаними до 30 вересня 2021 р.
  • встановити тимчасовий порядок відшкодування вартості препаратів інсуліну за паперовими рецептами, виписаними до 30 вересня 2021 р. і відпущеними протягом жовтня 2021 року

Постанова буде чинною до 31 грудня 2021 року.

Нагадаємо: з 1 жовтня діє розширена програма реімбурсації.

За матеріалами МОЗ

МОЗ хоче впровадити перехідний період щодо забезпечення інсулінами
Анна Леусголовний редактор журналу «Управління закладом охорони здоров’я»
ПОРЯДОК РЕАЛІЗАЦІЇ ПМГ: ✅ Зміни від 29.03.2021 ✅ Терміни, на які звернути увагу ✅ Принципи співпраці з НСЗУ ✅ Важлива роль класифікаторів ✅ Тарифи на пакети медпослуг

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді