Національний інститут серця першим в Україні здобув міжнародну медичну акредитацію

Борис ТОДУРОВ: «Основна мета цієї акредитації — наше спільне прагнення мінімізувати як клінічні, так і неклінічні ризики для пацієнтів, а також стати прикладом безперервного професійного розвитку в кардіохірургії України»

Генеральний директор Національного інституту серця Борис ТОДУРОВ повідомив про здобуття міжнародної медичної акредитації QHA Trent (Великобританія), яка прирівняла українську клініку до провідних постачальників медичних послуг світу.

Протягом останніх років Національний інститут серця докладав значних зусиль до розвитку міжнародних відносин зі страховими компаніями та професійними асоціаціями кардіології. Ця акредитація дозволить закладу зробити співробітництво з пацієнтами Європи, Англії та США більш плідним.

«Основна мета цієї акредитації — наше спільне прагнення мінімізувати як клінічні, так і неклінічні ризики для пацієнтів, а також стати прикладом безперервного професійного розвитку в кардіохірургії України — зазначає Борис ТОДУРОВ. — У нас є всі шанси посісти нішу в наданні вузькоспеціалізованих послуг у сфері кардіохірургії, яка стає дедалі менш доступною для мешканців Західної Європи та Великобританії через підвищення вартості операцій. Ми хочемо залучити цих пацієнтів в Україну. Саме тому ми зважилися на міжнародну акредитацію. Тільки минулого року в нашій клініці було прооперовано 143 іноземних пацієнти. Ми хочемо стати першою в Україні клінікою, яка демонструє інвесторам, що медичний туризм — вигідне капіталовкладення».

Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ також привітав колектив клініки із отриманням міжнародної акредитації: «У своєму прагненні до євроінтеграції Україна зробила ще один великий крок у галузі охорони здоров'я, отримавши міжнародне визнання. Вітаємо Національний інститут серця з проходженням акредитації, бо це є визнанням всієї тієї гігантської роботи, яку виконала клініка, щоб відповідати найвищим стандартам. Ми віримо, що завдяки цьому в нашій країні народжуватимуться нові сучасні клініки в різних регіонах, адже це питання не лише вдалих інвестицій в українську медицину, а й престижу, патріотизму, віри в Україну».

До акредитації Національний інститут серця готував Ентоні ВУД, консультант із Великобританії. Він наголосив на актуальності медичного туризму серед інших індустрій, адже обсяг за минулий рік становив 38,5–55 мільярдів доларів та 11 мільйонів пацієнтів в усьому світі.

Міжнародні акредитації дадуть змогу закладам охорони здоров’я України стати повноцінними учасниками світового ринку медичних послуг.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді