Пацієнти з ВІЛ\СНІД гарантовано отримають безперервне лікування

ТОВ «Вектор Фарма» забезпечить постачання необхідних лікарських засобів до 20 червня 2015 року

Сьогодні, 26 травня 2015 року, в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг щодо забезпечення ліками пацієнтів із ВІЛ/СНІД.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Іван ПЕРЕГІНЕЦЬ акцентував увагу слухачів на безперервності лікування: «До кінця червня пацієнти з ВІЛ\СНІД гарантовано отримають безперервне лікування. Щоб воно не переривалося, МОЗ й надалі судиться з компанією-постачальником ліків, перерозподіляє надлишки грантових коштів і ліків та змінює схеми лікування».

За його словами, переможець минулорічних торгів ТОВ «Вектор Фарма» забезпечить постачання необхідних медичних препаратів до 20 червня, адже Міністерство охорони здоров’я України передплатило їх ще у грудні 2014 року.

Через коливання курсу валют, компанія повідомила про нездатність своєчасного виконання умов договору та звернулась до Господарського суду столиці  із відповідним позовом. Згідно документу, перерахунок ціни товару був можливий лише в день здійснення оплати, тому МОЗ наполягає на поставці закуплених медичних препаратів у повному обсязі.

Наталія НІЗОВА, Директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України», розповіла про заходи, які були вжиті МОЗ для попередження ризиків переривання лікування.

У квітні розпочалося переведення пацієнтів, що отримують ліки першого ряду, на аналогічні схеми. Протягом квітня–травня було переведено 1015 хворих, зараз лишилось ще 4000 пацієнтів у шести регіонах.

Крім того, МОЗ отримало допомогу від Глобального фонду у розмірі 7,3 мільйонів доларів, 4,6 мільйонів доларів із яких заплановані на додаткову закупівлю антиретровірусних медикаментів, що очікуються в Україні у серпні–вересні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57238

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді