За успішну вакцинацію пацієнтів сімейні лікарі отримають додаткові 50 балів БПР

UA RU
Із 2022 року сімейні лікарі зможуть заробити додаткові 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації. Для цього вони мають провакцинувати понад 80% своїх дорослих пацієнтів

Бали БПР: як не завалити атестацію через липневі зміни

Сімейні лікарі отримають 50 балів БПР, якщо активно вакцинуватимуть пацієнтів

✅✅✅ Семінари та вебінари для медиків у 2021 році

МОЗ розробляє додаткові стимули для лікарів, щоб вони активніше щеплювали пацієнтів проти COVID-19. Зокрема, розглядає можливість нараховувати лікарям первинної ланки медичної допомоги бали безперервного професійного розвитку, якщо вони досягнуть високих показників вакцинації своїх підопічних.

«Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано більше 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року», — заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Отримати бали за вакцинацію від COVID-19 можна буде з наступного року, адже частина лікарів цього року вже атестувалася.

Окрім того, МОЗ планує заохочувати лікарів грошима.

«Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів», — додав міністр.

Такі ініціативи МОЗ пояснює результатами дослідження ЮНІСЕФ/USAID, яке провела організація Info Sapiens у березні 2021 року. Згідно з ними, 64% українців загалом і 72% людей від 60 років у рішенні про щеплення покладаються на поради сімейного лікаря.

«Сімейні лікарі є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації — вони мають активніше комунікувати з пацієнтами та спиратись на доказову медицину», — кажуть у МОЗ.

 

Нагадаємо, раніше в НСЗУ заявили, що вносити чи виправляти дані про вакцинацію має той лікар, який її проводив.

 

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Атестація та безперервний професійний розвиток медиків в умовах війни

Протягом дії воєнного стану медики не проходять атестацію. Утім це не означає, що не треба підвищувати кваліфікацію і набирати бали БПР. Читайте у статті докладно про БПР під час війни
8806

БПР-2024: особливості

Які зміни до безперевного професійного розвитку (БПР) працівників сфери охорони здоров’я будуть актуальні вже у 2024 році? Читайте у статті
7851

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді