Тестувати українців на COVID-19 будуть члени мобільних бригад

UA RU
Члени мобільних бригад тестуватимуть пацієнтів швидкими тестами на виявлення антигену до SARS-CoV-2 та забиратимуть біоматеріал для досліджень методом ПЛР

Наказ про створення медичної команди з вакцинації

На громадське обговорення МОЗ запропонувало проєкт наказу «Про затвердження Порядку організації роботи мобільних (пересувних) бригад тестування та забору біологічного матеріалу для діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Мобільні бригади тестуватимуть українців на коронавірус

✅✅✅ Міжнародне свідоцтво про вакцинацію: бланк та правила заповнення

Згідно з проєктом наказу, заклади охорони здоров’я та фізичні особи — підприємці, що надають первинну медичну допомогу, мають організувати роботу мобільних пунктів там, де не можуть облаштувати місця тестування та забору біологічного матеріалу для лабораторних досліджень на COVID-19 із дотриманням вимог інфекційного контролю.

Приміщення мобільної бригади повинно мати два входи — для відвідувачів та персоналу. Всередині — умовні зони для перебування медичного персоналу та пацієнтів, облаштовані меблями, що підлягають обробці дезінфекційними засобами.

У приміщенні має бути електроживлення, зокрема за рахунок генераторів, а в холодний період року — ще й опалення. Адже мінімально допустима температура повітря — 18° С. Знезаражувати повітря можна відкритими ультрафіолетовими опромінювачами за відсутності людей.

Перш ніж розпочати тестування швидкими тестами на виявлення антигену до SARS-CoV-2 та забирати біоматеріал для досліджень методом ПЛР, персонал бригади має пройти відповідний інструктаж.

Щоб відвідати мобільний пункт, пацієнт повинен мати направлення від свого сімейного лікаря. Заходити до приміщення мобільної бригади можна по одному. Поки пацієнт чекає своєї черги перед входом, має дотримуватися дистанції в 1,5 м та бути одягненим у захисну маску. На виході — обробити руки дезінфекційним розчином.

 

Нагадаємо, із 1 вересня мобільні амбулаторії на Дніпропетровщині візьмуть участь у пілотному проєкті з проведення ЗПТ.

За інформацією сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді