Ковідний сертифікат, аналогічний європейському, можна буде отримати онлайн — Максим Степанов

UA RU
МОЗ та Мінцифри розробляють програму, яка дасть змогу отримувати сертифікати вакцинації проти COVID-19 онлайн. Український документ буде аналогічний європейським. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Наказ про створення медичної команди з вакцинації

У ЄС поки немає кінцевого переліку вимог до паспортів вакцинації. Тож українські фахівці, які розробляють вітчизняний варіант документа, перебувають у постійному діалозі з європейськими колегами, наголосив міністр.

Степанов: Аналогічний європейському ковідний сертифікат можна буде отримати онлайн

✅✅✅ Анафілактичний шок: тестові завдання

«Українські сертифікати матимуть всю необхідну інформацію про вакцинацію, яку прогнозовано вимагатимуть країни Європейського Союзу та ВООЗ», — запевнив Максим Степанов.

За словами міністра, сертифікати вакцинації мають з’явитися в Україні вже з 1 липня 2021 року. Команда МОЗ разом із Міністерством цифрової трансформації розробила відповідне програмне забезпечення, яке дасть змогу отримувати їх в режимі онлайн.

Також міністр нагадав, що всі вакцини, які використовують в Україні, сертифіковані або перебувають на розгляді ВООЗ та ЕМА.

Нагадаємо, раніше МОЗ підготувало наказ про електронні лікарняні.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
65748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді