МОЗ підготувало наказ про електронні лікарняні

Невдовзі електронні лікарняні повністю замінять паперові бланки листків непрацездатності. Про це повідомив Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я

Електронні трудові в запитаннях і відповідях

Чиновник розповів, що наразі наказ МОЗ «Деякі питання формування та видачі медичних висновків про тимчасову непрацездатність» перебуває на опрацюванні в центральних органах виконавчої влади. Міністерство чекає затвердження цього порядку, що стане початком впровадження електронних лікарняних.

Що треба знати про запровадження електронного реєстру лікарняних

МОЗ підготувало наказ про електронні лікарняні

Заступник міністра також зазначив, що команда МОЗ та НСЗУ працює над технічними моментами реалізації запуску. Протягом останнього тижня оновили дані в розрізі адміністративно-територіальних одиниць України щодо стану готовності повного переходу закладів охорони здоров’я на е-лікарняні та відмови від паперових бланків.

За словами Ярослава Кучера, перехід на е-лікарняні є одним із важливих напрямів реформування сфери охорони здоров’я, зокрема в напрямі депаперизації. Він також попросив голів місцевих державних адміністрацій, центральних органів виконавчої влади, у сфері управління яких перебувають ЗОЗ, що здійснюють експертизу тимчасової непрацездатності, звернути увагу на стан підключення медзакладів до ЕСОЗ та якнайшвидше забезпечити підключення.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді