Паспорти вакцинації в Україні: чи будуть запроваджені?

UA RU
Україні потрібно розробити систему «паспортів вакцинації» та збільшувати колективний імунітет від COVID-19. Про це 29 березня під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби заявив Президент України Володимир Зеленський

Хто і як реалізуватиме кампанію з вакцинації від COVID-19

Влада багатьох країн Європи та світу розглядають можливість запровадити так звані паспорти вакцинації проти COVID-19. Такий досвід, вважає Президент, варто перейняти й Україні.

Зеленський хоче запровадити в Україні «паспорти вакцинації»

«Ці «паспорти» вже розробляють і країни Європейського Союзу, і США, і Швейцарія, й Ізраїль — тобто багато розвинених країн, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. Нам теж треба розробити свою систему відповідної «паспортизації». Також для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно охопити 70% дорослого населення щепленнями проти COVID-19», — наголосив Володимир Зеленський.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що МОЗ і Мінцифри від самого початку стежать за якістю даних у реєстрі вакцинованих. Це дасть змогу відображати «паспорти вакцинації», коли це буде необхідно.

У МОЗ повідомили, що в Україні вже мають працювати понад 1200 пунктів вакцинації. Також очікується, що найближчим часом наша держава отримає в межах програми COVAX 300 тис. доз вакцини AstraZeneca та 117 тис. доз вакцини Pfizer.

Вакцинація другою дозою почнеться з кінця травня, тобто через 12 тижнів після першого щеплення.

Нагадаємо, раніше в Україні стартував другий етап вакцинації від COVID-19.

За матеріалами інтернет-представництва Президента України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді