МОЗ уперше запроваджує посттрансплантаційний супровід за бюджетні гроші

У 2021 році МОЗ забезпечить посттрансплантаційний супровід пацієнтів за державний кошт. На ці потреби у Державному бюджеті закладено 56 млн грн. Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

⚡ Онлайн-помічник

За словами міністра, нині посттрансплантаційний супровід в Україні здійснюють лише 4 заклади охорони здоров’я, у той час як у пілотному проєкті з трансплантації беруть участь уже 38 закладів.

При цьому супроводу на посттрансплантаційному етапі потребують 1790 громадян.

МОЗ уперше запроваджує посттрансплантаційний супровід за бюджетні гроші

✅✅✅ Листки непрацездатності та страхові виплати хворим на COVID-19 і контактним особам

«Сьогодні зупинюся на тому, хто вже живе з донорськими органами. Таких українців зараз 1790, у більшості це ті, кого оперували за кордоном. Але нагадаю: ми оперативно розвиваємо українську систему трансплантації, тому у майбутньому це співвідношення буде дуже сильно змінюватися саме на користь тих людей, яким була зроблена трансплантація на території України», — розповів Максим Степанов.

Після трансплантації органа у людини розпочинається ще один важливий етап — реабілітація. Вона допомагає чужому органу почати повноцінно функціонувати, нагадав міністр. На цьому етапі дуже важливо контролювати стан здоров’я пацієнтів, щоб не було відторгнення.

«МОЗ у цьому році вперше впроваджує забезпечення посттрансплантаційного супроводу за державні кошти. На ці потреби попередньо МОЗ розрахувало суму у 56 млн грн. Ці кошти підуть на окремий пакет посттрансплантаційного супроводу у межах Програми медичних гарантій», — підсумував Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявляв, що видатки на трансплантацію у 2021 році зросли більш ніж учетверо.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

МОЗ уперше запроваджує посттрансплантаційний супровід за бюджетні гроші
Юлія Миколаєцьадвокат, партнер Юридичної фірми «STATUS», Київ
У більшості кримінальних проваджень проти лікарів застосовують статтю 140 Кримінального кодексу України. Деякі слідчі та прокурори називають її «лікарською статтею». Йдеться про невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді