Максим Степанов: Видатки на трансплантацію у 2021 році зросли більш ніж учетверо

У 2021 році видатки на трансплантацію органів та тканин збільшено до 502 млн грн. Це у понад чотири рази більше, ніж торік. Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

⭐ Зміни в медичному законодавстві за грудень ⭐

Держбюджет-2020 передбачав 112 млн грн на трансплантацію, зазначив міністр.

«У 2021 році для реалізації пілотного проєкту із трансплантації ми значно збільшили видатки з бюджету — до 502 млн грн. Для порівняння: у 2019 році ця сума становила 112 млн грн. Тобто більш ніж в 4 рази», — підрахував Максим Степанов.

✅✅✅ Що таке капітаційна ставка: методика розрахунку

Максим Степанов: Видатки на трансплантацію у 2021 році зросли більш ніж учетверо

Також міністр поділився планами щодо розвитку трансплантації.

«Наразі ми напрацьовуємо механізм роботи трансплантації в Україні, проводимо детальну калькуляцію витрат, аби вже найближчим часом проведення трансплантації стало абсолютно стандартним видом медичної допомоги, яку українці можуть отримувати у своїй країні», — розповів Максим Степанов.

Нині українська трансплантація розвивається в межах пілотного проєкту МОЗ, нагадав міністр. Проєкт передбачає зміну фінансового механізму щодо операцій з трансплантації. Тепер МОЗ укладає договори із закладами охорони здоров’я і покриває усі видатки за кожну проведену трансплантацію. Також тарифи передбачають можливість покращити матеріально-технічне забезпечення закладів.

«Я впевнений, що протягом цього року в українській системі трансплантації відбудуться суттєві зміни, які обов’язково відчують пацієнти. І вже незабаром наша країна здобуде трансплантаційну незалежність, яка необхідна, щоб рятувати життя наших громадян», — підкреслив Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявляли, що заради розвитку трансплантації розробляє пакет медичних послуг із посттрансплантаційного супроводу та програму стажування медичних спеціалістів за кордоном.

За матеріалами сайту МОЗ

Максим Степанов: Видатки на трансплантацію у 2021 році зросли більш ніж учетверо
Галина Бєліковазаступник генерального директора з кадрових питань КНП «Київський обласний кардіодиспансер»
Якщо плануєте залучати позаштатних медичних працівників для протидії COVID-19, маєте право піти двома шляхами. Перший — укласти контракти, другий — оформити працівників на умовах сумісництва за строковим трудовим договором

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді